SuomiTV ajautui ongelmiin – suorat lähetykset historiaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tuorein televisiokanava SuomiTV on ajautunut ongelmiin. Suurin odotuksin joulukuussa 2009 aloittanut kanava on nyt käynnistänyt yt-neuvottelut työvoiman vähentämiseksi ja kaiken lisäksi kanava ilmoitti lopettavansa suorat lähetykset.

Markkinointi & Mainonta -lehti uutisoi tänään, että kanava kokeili jo viime kesällä uutislähetystensä nauhoittamista etukäteen, koska niihin tarvitaan vähemmän työvoimaa kuin suoriin lähetyksiin. Kokeilu oli ilmeisen onnistunut, sillä myös jatkossa kanavan uutiset nähdään etukäteen nauhoitettuina. Journalisti-lehti kertoo kanavan aloittaneen yt-neuvottelut. Työvoiman vähentämisellä on määrä saada aikaan säästöjä, joiden avulla kanavan rahoitus on tarkoitus turvata.

SuomiTV:n yt-neuvotteluista on noussut samalla kohu, koska kanava vaati työntekijöitään lainvastaisesti pitämään neuvottelut salassa. Tiedo vuoti kuitenkin lopulta julkisuuteen, sillä yt-neuvottelujen alkaminen ei kuulu salassapidon piiriin. Journalistiliiton työehtoasiamies Valtteri Aaltonen korostaa Journalisti-lehdessä, että ihminen saa kertoa läheisilleen jos hänen työpaikkansa on vaarassa.