Unstoppable – pysäyttämätön

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn toimintatarjonnasta elokuvateattereissa vastaa vauhdikkaista actionleffoista tunnetun Tony Scottin ohjaama Unstoppable – Pysäyttämätön. Elokuva kertoo kuljettajalta karanneesta massiivisesta tavarajunasta, jonka lastina on tappavaa kemikaalia. Lasti ja nopeus tekevät junasta suoranaisen ohjuksen, joka kiitää kohti amerikkalaista kaupunkia.

Tuore veturinkuljttaja Will (Chris Pine) ja 28 vuotta junia kuljettanut veteraani Frank (Denzel Washington) ovat aivan toisella keikalla, kun he kohtaavat karanneen junan ja päättävät yrittää sen pysäyttämistä henkensä kaupalla.

Tositapahtumiin löyhästi perustuvan elokuvan varsinainen tarina on – kuten arvata saattaa – hyvin yksinkertainen, eikä käsikirjoitukseenkaan ei ole saatu kehitettyä kovinkaan mielenkiintoisia käänteitä tai sivujuonteita. Elokuvan tarinan voi kiteyttää kahteen sanaan; Jahdataan tavarajunaa. Willin suhdesotkua yritetään tosin nivoa mukaan tarinaan, mutta vain pintaraapaisulla. Samoin teema rautatieyhtiön vanhan ja kokeneen työvoiman korvaamisesta nuorella ja halvalla työvoimalla menee ohi maalin.

Toiminnallisesti elokuva on pitkälti toisintoa Scottin aikaisemmista elokuvista, mikä ei paranna kokemusta. Erityisesti Scottin taannoinen Kaappaus metrossa -elokuva tulee vääjäämättä mieleen useaan kertaan. Casting on onnistunut, sillä sekä Pine että Washington onnistuvat rooleissaan uskottavasti. Sen sijaan Rosario Dawson ei kykene kovin onnistuneeseen ja uskottavaan suoritukseen junaliikenteestä vastaavana operaattorina. Tony Scott on yleensä osannut kehittää tiivistä tunnelmaa vaikka tiiliskivestä, mutta keinovalikoimissa hidastukset ja yletön helikopterien käyttö menevät tällä kertaa jo liian pitkälle ja vievät huomiota varsinaisesta tarinasta. Aivot narikkaan -osaston toiminnasta pitävälle katsojalle tässä on keskinkertaisen viihdyttävä paketti vauhtia ja räimettä.

Genre: Toiminta, draama, jännitysOhjaaja: Tony ScottPääosissa: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Jessy Schram, Kevin DunnEnsi-ilta: 12.11.2010Kesto: 1h 44 minIkäraja: K 11

Pisteet 3/5