Suomalaiselokuva voitti pääpalkinnon Genevessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aleksi Salmenperän ohjaama elokuva Paha perhe on voittanut pääpalkinnon Genevessä järjestettävällä Cinema Tous Ecrans -festivaalilla. Elokuva jakoi parhaan elokuvan Reflet d’Or -palkinnon saksalais-albanialaisen elokuvan The Albanian kanssa.

Paha perhe menestyy myös kansainvälisten esitys- ja levitysoikeuksien myynnissä. Elokuvan esitysoikeuksia on myyty jo Ranskaan, Baltian maihin, Australiaan, Itä-Euroopan maihin ja Ruotsiin.

Aleksi Salmenperän kolmas elokuva Paha perhe on tragikomedia ylisuojelevasta isästä (Ville Virtanen), joka sotkee suhteensa lapsiinsa ja uuteen vaimoonsa (Vera Kiiskinen). Kaksi sisarusta (Lauri Tilkanen ja Pihla Viitala) ovat kasvaneet riitaisan avioeron seurauksena lähes koko ikänsä erillään. Äidin kuoleman jälkeen nuoret tapaavat jälleen ja viihtyvät toistensa seurassa. Isä yrittää puuttua lastensa elämään – hyvin aikein ja surkuhupaisin seurauksin.

Elokuvan ohjaajan ja käsikirjoittajan Aleksi Salmenperän edelliset pitkät elokuvansa Miehen työ ja Lapsia ja aikuisia ovat keränneet palkintoja sekä Suomessa että ulkomailla. Paha perhe oli mukana Berliinin 60. elokuvajuhlien arvostetussa Panorama-sarjassa. Elokuvan on tuottanut Aki Kaurismäki ja Sputnik Oy.