Applen iPad sai viimein ääkköset

Digi · Stara.fi

Eilen illalla Suomen aikaa Apple julkaisi iOS-mobiilikäyttöjärjestelmänsä uuden version. Versio 4.2. voidaan ladata laitteille ainoastaan iTunes-ohjelmiston uusimmalla versiolla, jolla on ollut jonkin verran toimivuusongelmia Mac-tietokoneiden kanssa.

Uuden käyttöjärjestelmän muutokset näkyvät olenaisimmin suomalaisille iPad-käyttäjille, sillä tähän saakka laitteesta ei ole löytynyt lainkaan suomalaista näppäimistöä. Nyt ääkköset on kuitenkin viimein saatu mukaan, mikä helpottaa huomattavasti laitteen käyttämistä. Tähän saakka esimerkiksi ä-kirjain on saatu pitämällä a-kirjainta pohjassa sekunnin verran.

Lisäksi iPad sai nyt tuen moniajolle, joka on ollut puhelimissa jo jonkin aikaa. Näiden lisäksi laitteet saivat muiden muassa langattoman AirPlay-multimediatoiston langattomassa verkossa ja Find My iPhone, ominaisuuden joka oli aiemmin saatavilla vain Applen maksullisen MobileMe-palvelun asiakkaille.