Rasistikirjoitus: Adressissa vaaditaan Päivi Lipposen eroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme pari päivää sitten kuinka poliitikko Päivi Lipponen (sd) tyrmistytti monet suomalaiset blogikirjoituksellaan, jossa hän leimasi Tampereella maanantaina sattuneen pizzerian tuhopolton suomalaisten rasistien teoksi jo ennen kuin poliisitutkinta oli ehtinyt kunnolla edes alkaa.

Pian poliisi kuitenkin vahvisti, että tuhopoltosta oli pidätetty suomalaisten rasistien sijaan pizzerian omistaja ja hänen veljensä, ja että yksi tutkintalinjoista oli vakuutuspetos. Lipponen joutui pyytämään rasistikirjoitustaan anteeksi, mutta rivien välissä hän oli kuitenkin edelleen mielestään oikeassa. Sittemmin Päivi ”CSI” Lipposen kirjoitusta on kritisoitu lukuisilla eri tahoilla ja eri medioissa.

Nyt hänen eroaan eduskunnasta vaaditaan verkossa julkaisussa adressissa, joka luvataan toimittaa Lipposelle jouluun mennessä. Tähän mennessä adressin on allekirjoittanut yhteensä jo yli 550 ihmistä. Adressit.com -verkkopalvelussa käynnistetyssä adressissa vaatimusta perustellaan sillä, että jo yksin Lipposen kirjoitus täyttää rasismin tunnusmerkistön.

– Vieläkin hurjempaa on nähdä Päivi Lipposen käyttävän työssään ”ennustamista” ja ottavan riskejä politiikan teossa arvaamalla syylliset ja syyttömät sekä näiden kansalaisuudet. Ellei Lipponen ymmärrä erota eduskunnasta, me autamme häntä seuraavissa vaaleissa siirtymään siviiliin häpeämään vauhtisokeuttaan, perusteluissa todetaan.