System of a Down päättää kiertueensa Provinssirockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

System of a Down -yhtye saapuu ensi kesänä Provinssirockin pääesiintyjäksi. Sunnuntai-iltana 19. kesäkuuta 2011 Törnävänsaari raikaa, kun bändin kiertue huipentuu ja suosikkiyhtye heittää Euroopan kiertueen päätöskeikkansa Provinssirockissa.

System of a Down piti vuosia Provinssin halutuimpien ulkomaisten esiintyjien listan kärkeä yhdessä Foo Fightersin kanssa. Foo Fighters esiintyi loppuunmyydyssä Provinssirockissa vuonna 2008.

Los Angelesista kotoisin oleva System of a Down julkaisi vuonna 2005 viimeisimmän albuminsa kahdessa osassa, Mezmerize ja Hypnotize. Neljä Grammy-ehdokkuutta ja yhden Grammy-palkinnon kahmaissut yhtye ilmoitti vuonna 2006 jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Yhtye on julkaissut urallaan viisi studioalbumia, ja yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä yli 20 miljoonaa kappaletta, joista yhteen läpimurtoalbumia, Toxicitya, on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta.