Harry Potter -tähdellä on rahaa kuin roskaa!

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Suomalaisetkin Harry Potter -fanit äskettäin valkokankaalla ihastuttaneen Harry Potter -elokuvan tähdet ovat nousseet kymmenen vuoden aikana todellisiksi supertähdiksi, joiden menestys näkyy luonnollisesti myös palkkapussissa. Daniel Radcliffe on elänyt Harry Potter -roolissaan jo vuosien ajan ja elokuvilla on seurauksensa myös nuorukaisen taloudessa.

Daniel Radcliffe voi olla tyytyväinen uraansa, sillä Heat-lehti raportoi miehen olevan tällä hetkellä Iso-Britannian rikkain alle 30-vuotias. Ykkössija lohkesi reilun 71 miljoonan dollarin turvin. Viimeinen kaksiosainen Potter-elokuva toi Radcliffelle lähes 39 miljoonaa dollaria. Kärkisijoille pääsevät niin ikään Potter-elokuvien Emma Watson 32 miljoonalla ja Rubert Grint noin 30 miljoonalla dollarilla.

Brittinäyttelijä Keira Knightley rypee myös Harry Potter -näyttelijöiden kanssa samassa sarjassa, sillä toinen sija listassa lohkesi Keiralle reilulla 46 miljoonaa dollarilla.

Potter-tähtien tilipusseilla on hyvät perusteet, sillä uusin elokuva Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1 tuotti pelkästään Pohjois-Amerikassa jo noin 125 miljoonaa dollaria avajaisviikonloppunaan. Elokuva on yhä ykkönen, sillä Potteria katsottiin Kiitospäivän viikonloppuna muiden muassa Pohjois-Amerikassa noin 50,3 miljoonan dollarin edestä.