Star Wars -elokuvaohjaaja kuoli 87-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvamaailma menetti maanantaina tunnetun italialaisen ohjaajan, kun Mario Monicelli teki itsemurhan 95-vuotiaana hyppäämällä sairaalan ikkunasta Romassa, Italiassa. Lähes samaan aikaan Hollywoodissa kuultiin toinenkin suru-uutinen, kun amerikkalainen elokuvaohjaaja Irvin Kershner kuoli 87-vuotiaana.

Irvin Kershner menehtyi lauantaina kotonaan Los Angelesissa taisteltuaan sitä ennen kolmen ja puolen vuoden ajan keuhkosyöpää vastaan. Hänet tunnettiin erityisesti Star Wars ja James Bond -elokuvien ohjaajana, sillä hän ohjasi aikanaan Imperiumin vastaisku ja Älä kieltäydy kahdesti -elokuvat. Hän aloitti elokuvauransa jo 1950-luvulla tehden kansainvälisiä dokumenttielokuvia.

Lokakuussa Kershner kertoi Vanity Fair -lehden haastattelussa Imperiumin vastaisku -elokuvan tekemisestä ja siitä kuinka hänellä oli kova kiista elokuvien luojan George Lucasin kanssa eräästä kohtauksesta. Kyse oli käsikirjoituksessa olleesta Prinsessa Leian rakkaudentunnustuksesta Han Sololle. Ohjaajan mukaan se ei sopinut elokuvan kokonaisuuteen, joten lopulliseen elokuvaan päätyi Harrison Fordin muokkaama versio vuorosanoista.