Jackie Evancho kertaheitolla supertähdeksi

Nettivideot Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Erilaisista kykyjenetsintäkilpailuista on maailman musiikkimarkkinoille löytynyt jo lukuisia uusia tähtiä, joista osa on kyennyt yllättämään miljoonat katsojat toden teolla. Yhdysvaltojen America’s Got Talent -kilpailussa oli taannoin mukana pikkutyttö, jonka lauluääni lumosi totaalisesti ohjelman katselijat ja studioyleisön.

Oopperaa kilpailussa laulanut 10-vuotias Jackie Evancho aiheutti O Mio Babbino Caro -kappaleen esityksellään sekä tuomaristossa että yleisössä samanlaisen tyrmistyneen reaktion kuin Susan Boyle ja Paul Potts aikoinaan. Nuoren laulajan taidot on nyt todistettu myös levymarkkinoilla, sillä Evanchon debyyttituotantoa on myyty ensimmäisen viikon aikana jo 239.000 kappaletta.

Tyttö on samalla nuorin naispuolinen sooloartisti, joka on kyennyt saamaan ensilevynsä top 10 -myyntilistalle. Evanchon esittämä O Holy Night on kivunnut myös Billboard 200 -listan kakkoseksi. Evanchon klassisella tyylillä on myös syynsä, jotka tyttö paljasti taannoin Pennsylvanian WPXI -televisiokanavalle. Katso näyte tähden esiintymisestä tästä.

– Minulla ei ole poptähden ääntä. Mutta vaikka olisi ollut, niin en silti esittäisi poppia. Valitsin klassisen musiikin, koska on se on erilaista mitä lapset yleensä esittävät. Klassinen musiikki esitetään tulkitsemalla tunteita.