Joulutarinalla jo yli miljoona katsojaa 120 maassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koko perheen kotimainen yleisömenestys Joulutarina on kerännyt jo yli miljoona katsojaa elokuvateattereissa kautta maailman. Joulupukin tarinan kertova elokuva on kaikkien aikojen laajimmalle levinnyt suomalainen elokuva. Kotimaassa Joulutarina teki nyt paluun valkokankaille.

Ennätyksellisesti neljättä kertaa kotimaiseen teatterilevitykseen tuleva Juha Wuolijoen ohjaama Joulutarina on myyty yli 120 maahan. Se on nähty teattereissa muiden muassa Kiinassa, Espanjassa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Kreikassa ja Kanadassa. Kansainvälinen menestys jatkuu edelleen, ja tänä vuonna elokuva saa teatteriensi-iltansa esimerkiksi Puolassa.

Joulutarinan DVD-versiota on myyty maailmanlaajuisesti noin 700.000 kappaletta, josta ennätykselliset 100.000 Yhdysvalloissa. Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvan englanninkielistä jälkiäänitystä tähdittävät John Turturro ja Noah Emmerich. Suomessa Joulutarina-DVD on ensimmäinen kotimainen platinaa myynyt elokuva.

Hannu-Pekka Björkmanin, Kari Väänäsen, Laura Birnin ja Antti Tuiskun tähdittämän elokuvan on tuottanut Snapper Films. Ohjaaja Juha Wuolijoen seuraava ohjaustyö, suurelokuva Hella W nähdään elokuvateattereissa 28. tammikuuta alkaen.