Missä viipyy Wikileaks-elokuva? Käsikirjoitus suoraan tosielämästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutismaailmassa tapahtui muutama päivä sitten mahdollisesti jopa maailmanhistorian suurin tietovuoto, kun Wikileaks-verkkosivustolla julkaistiin valtava määrä salaiseksi määriteltyjä poliittisia ja diplomaattisia viestejä. Suomikaan ei selvinne tapauksesta kuivin jaloin, sillä lööppejä on luvassa mahdollisesti viikkokausiksi myös meillä.

Hallitusten ja suuryritysten laittomuuksien ja kähminnän paljastamiseen tähtäävässä palvelussa nyt ja aiemminkin julkaistu materiaali on asiantuntijoiden mukaan saattanut vaarantaa kansainvälisiä suhteita ja tulee muuttamaan merkittävästi diplomaattista maailmaa ja diplomaattien salaista viestintää. Wikileaks-tarina on siis kuin suoraan Hollywoodin jännityselokuvasta. Nyt Hollywoodissa ihmetelläänkin miksi yksikään elokuvayhtiö ei ole vielä ilmoittanut tavoittelevansa tarinan oikeuksia.

Sivuston perustajaa Julian Assangea on viime kuukausina epäilty monenlaisista rikoksista, ja eilen Interpol lopulta etsintäkuulutti hänet. Niskassa on myös raiskaussyytöksiä, joita Assange pitää kuitenkin vain tekaistuna ajojahtina. Tuoreimpien kohupaljastusten valossa useammillakin hallituksilla ja tiedustelupalveluilla olisi ilmiselvä intressi saada Assange pois kuvioista. Hänen hallussaan on nimittäin materiaalia, joilla voidaan kaataa jopa hallituksia ja suuryhtiötä. Tarina on siis tuttu monista jännityselokuvista, tosin sillä erotuksella että tällä kertaa se on totta.