Natalie Portman koki balettitanssijoiden tuskan lesboroolia varten

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Hollywood-tähti Natalie Portman nousi viime vuonna muutaman kerran otsikoihin “myrtsittelynsä” merkeissä, kun hänet oli ikuistettu julkkisjuhlissa varsinaisena hapannaamana. Sittemmin hänet on kuitenkin ikuistettu jo hieman paremmissa tunnelmissa elokuvansa ensi-iltajuhlissa.

Nyt Natalie Portman on ollut otsikoissa kohutun Black Swan -elokuvassa nähtävän lesboroolinsa merkeissä. MSN News -julkaisu kertoo Portmanin roolin olleen hänelle kuin fyysinen helvetti jo rooliin valmistautumisesta alkaen. Näyttelijä joutui nimittäin muuttamaan elämänsä luostarimaiseksi ja fyysinen kurinalaisuus auttoi häntä eläytymään askeettiseen balettitanssijan elämään.

Portman ei voinut juoda alkoholia, käydä ulkona ystäviensä kanssa tai syödä paljoa. Kuntoilu oli päivittäistä, sillä Portmanin oli pakko omaksua balettitanssijoiden fyysiset ja henkiset kyvyt. Kehon luotsaaminen äärimmäisten kipujen läpi auttoi häntä sisäistämään roolihahmon persoonallisuuden.

Elokuvaohjaaja Darren Aronofsky huomasi Portmanin kärsivän muita näyttelijöitä enemmän Black Swan –filmin vaatimasta ankarasta dieetistä. Nainen valitteli nälkäänsä koko ajan muiden muassa managerilleen. Portman onkin elokuvan valmistumisen jälkeen kertonut syöneensä pastaa kolme kertaa päivässä. Ensi-illan Black Swan -elokuva saa tammikuussa 2011.