Elokuvatähti: ”Näytteleminen ei ole aikuisten hommaa”

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Huippusuosituissa Bridget Jones -elokuvissa aikoinaan hurmannut brittinäyttelijä Colin Firth tunnetaan myös Fitzwilliam Darcy -roolistaan Ylpeys ja ennakkoluulo -televisiosarjassa. Colinin veli ihmetteli aikoinaan tämän pääsyä kyseiseen rooliin, sillä veli ei hänen silmissään ollut Darcyn kaltainen karismaattinen ja seksikäs mies.

Hollywoodissa menestynyt ja tuore King’s Speech –tähti Colin Firth on pohtinut taannoin näyttelemisen olevan keskenkasvuisten työtä. 50-vuotias näyttelijä kertoi NJ.com -sivustolle valinneensa nuorena ammattinsa juuri sen vuoksi, ettei hän ollut valmis aikuisten maailmaan.

– Tämä ei tunnu juurikaan aikuisten ammatilta. Rehellisesti sanottuna en tiedä tekisinkö enää nykyisin päätöstä ryhtyä näyttelijäksi. Oma ratkaisuni oli aikanaan teini-ikäisen päätös, sillä silloin en halunnut aikuistua ja halusin vain näytellä, Firth totesi NJ.com -sivustolla.

– Myöhemmällä iällä tämä ammatti on kuitenkin muuttunut paremmaksi, sillä keski-ikäisenä kaikki on mielenkiintoisempaa. Tunnustan kuitenkin joidenkin elokuvieni olleen vaikeampia näytellä kuin toiset. Tämä on johtunut siitä, että kemiat eivät ole toimineet minun ja vastanäyttelijäni välillä. Tällaisessa tilanteessa on vaikea rakastella valkokankaalla.