Stara ase

Ohhoh!

Vaimo ei suostunut seksiin – mies ampui takapuoleen

Floridalainen 76-vuotias Donald Royce meni 62-vuotiaan naisystävänsä kanssa naimisiin viime vuoden elokuussa. Miehen mukaan pariskunta ei ole vieläkään viettänyt aitoa hääyötä keskenään. Seksittömyyteen kyllästynyt mies ampui vaimoaan pakaraan.

Floridalainen pariskunta on ollut naimisissa puolen vuoden ajan. Pariskunta seurusteli kuusi vuotta ennen avioliittoon astumista, The Smoking Gun uutisoi. Kun Donald Royce yritti jälleen kerran lämmitellä vaimoaan, oli tämä kieltäytynyt yhdynnästä. Miehen toistuva torjuminen johti riitaan, jonka päätteeksi Donald haki aseen.

Miehen tarkoituksena oli pelotella vaimoaan ja ampua sängyn patjaan, mutta hän tussauttikin luotinsa naisen takapuoleen. Vaimo toimitettiin sairaalaan, mutta hän on päässyt jo jatkamaan kotielämäänsä. Donald sen sijaan odottaa oikeuskäsittelyä Lee Countyn vankilassa 100.000 dollarin takuusummaa vastaan.

Matkailu

USA:n lentokentiltä takavarikoitu ennätysmäärä aseita – suurin osa ladattuna!

Yhdysvaltalaisilla lentokentillä on takavarikoitu viime vuonna yhteensä 3.391 tuliasetta matkustajien käsimatkatavaroista. Aseiden määrä oli peräti 28 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015. Eniten aseita takavarikoitiin Atlantan Hartsfield-Jacksonin kansainväliseltä lentokentältä.

Yhdysvaltojen lentokenttätarkastajat ovat julkaisseet tilastonsa vuodelta 2016. He tekivät yli kaksi miljoonaa turvatarkastusta päivittäin. Matkustajien käsimatkatavaroista löytyi päivittäin keskimäärin yhdeksän asetta, TSA tiedottaa.

Huolestuttavammaksi asian tekee se, ett’ 83 prosenttia aseista oli ollut ladattuina. Atlantan lentokentän jälkeen toiseksi eniten aseita löydettiin Dallas-Fort Worthin kansainväliseltä lentokentältä ja kolmanneksi eniten Beorge Bush Intercontinental Airportilta Houstonista.

Suomessa turvatarkastusta koskevista määräyksistä vastaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, joka on myös kansallinen turvatarkastuksia valvova viranomainen. Trafin sivuilta saat taustatietoa turvatarkastuksista.

Viihdeuutiset

Al Caponen revolveri löytyi – päätyi museon vitriiniin

Al Capone, eli Arpinaama oli yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista amerikkalaisista gangstereista. Miehen rikollisura kukoisti Yhdysvaltojen kieltolain aikaan, kun hän harjoitti alkoholin salakuljetusta ja myyntiä pääosin Chicagossa. Miehen vuositulojen on kerrottu olleen parhaimmillaan 100 miljoonaa dollaria.

New Yorkissa syntynyt Al Capone oli mukana itärannikon gangsteritoiminnassa jo parikymppisenä. 1900-luvun alkupuolella välejä selvitettiin mafiapiireissä käsiaseilla. Nyt Al Caponen vanha revolveri on nähtävissä Las Vegasissa sijaitsevan The Mob Museumin näyttelyssä.

Smith & Wessonin .38 kaliiberin käsiase on kulkenut pitkän matkan Al Caponen kädestä museon vitriiniin. Revolveri on takavarikoitu vuonna 1928 Floridan Miamissa suoritetun pidätyksen yhteydessä. Aseessa on helmiäiskahva.

Splash
Splash

Your #MondayMobsterQuote from Al Capone. #Prohibition #AlCapone #mobmuseum #themobmuseum #Chicago

A photo posted by The Mob Museum in Las Vegas (@themobmuseum) on

Viihdeuutiset

Amerikkalaislukio sallii aseet koulukuvissa

Amerikka on paljon muutakin kuin pilvenpiirtäjien New York ja glamourista kimaltava Hollywood. Yhdysvalloissa on kokonaisia osavaltioita, joissa jokaisessa autossa on vähintään yksi pitkäpiippuinen tuliase.

Sen lisäksi kansalaiset kantavat usein mukanaan käsiasetta. Ase on symboli, joka kuvastaa kansan patrioottista asennetta. Nebraskan Broken Bow -lukion koulukuvauksissa kokeillaan pian uudenlaista tyyliä, Omaha.com uutisoi.

Oppilaskunta on äänestänyt, että seniorivuoden opiskelijat voivat jatkossa esiintyä koulukuvissa tärkeimmän omaisuutensa tai saavutuksensa kanssa, mikäli se ei ylitä hyvän maun rajaa. Toisin sanoen, moni koulun viimeisen vuoden opiskelija voi pian esiintyä koulukuvassa kallisarvoista asettaan kantaen.

Oppilaat saattavat harrastaa jalkapalloa, tennistä tai vaikkapa tanssia. Miksi siis metsästystä harrastavat nuoret eivät saisi tuoda välineistöään kuviin, oppilaat kysyivät World-Heraldin mukaan. Asetta ei kuitenkaan saa pitää uhkaavassa asennossa, kuten kameran linssiin osoittaen.

Broken Bow on pieni 3.500 asukkaan kylä, jonka väestöstä 95,7 prosenttia on valkoihoisia. Kylässä harrastetaan etenkin fasaaninmetsästystä, mikä houkuttelee alueelle runsaasti turisteja ja tunnettuja henkilöitä vuosittain. Lukiosta valmistuu noin 60 oppilasta joka vuosi.

Viihdeuutiset

Mies teki 3D-tulostimella kiväärin – näin sillä ammuttiin

Uutisoimme hiljattain kolmiulotteisella tulostimella tehdystä käsiaseesta, jolla ammuttiin onnistuneesti, ja laukaus kuvattiin videolle. Käsiaseen tulostusohjeita ladattiin internetistä muutamassa päivässä yli 100.000 kertaa. Nyt tulostimella on tehty 22 kaliiberin kivääri.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Aseen tekijä kutsuu luomustaan The Grizzlyksi. Ase on tekijänsä mukaan hyvin samankaltainen kuin Forbes-sivuston luoma The Liberator ja sillä pystyy ampumaan yhden luodin kerrallaan. Testiammunnassa ilmeni, että aseelle täytyy tehdä pieniä muutoksia seuraavaa mallia varten.

3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja. 3D-tulostimen saa ostettua kotiin alle tuhannella eurolla. Yhdysvaltalaiset virkamiehet suunnittelevat lakialoitetta printtiaseiden kieltämiseksi.