Maailman 10 sekopäisintä lakia listattiin: ”Neitsyeitä, gynekologiaa ja eläinseksiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista löytyy aikamoinen määrä toinen toistaan erikoisempia lakeja, sillä osavaltioiden lainsäädäntö eroaa joiltain osin hyvinkin paljon toisistaan. Näitä amerikkalaisia erikoisuuksia on verkossa listattu lukuisia kertoja.

Nyt vuorossa on kuitenkin samanlainen listaus hieman kansainvälisemmästä perspektiivistä. Amerikkalainen viihteeseen, urheiluun ja naiskauneuteen keskittyvä verkkojulkaisu Uncoached on nimittäin listannut kymmenen maailman sekopäisintä lakia.

Listan ykköseksi on päätynyt Bahrain. Siellä mieslääkäri saa nimittäin toimia gynekologina, mutta hän ei kuitenkaan saa katsoa suoraan naisen sukuelimiin, vaan joutuu katselemaan tutkimuskohdetta peilin kautta. Toiseksi on listattu samasta maasta peräisin oleva laki, jonka mukaan kuolleen ihmisen sukuelimiä ei saa katsoa. Laki koskee myös hautausurakoitsijoita.

Kolmantena listalla on Indonesiasta peräisin oleva laki, jonka mukaan masturboinnista voi saada kuolemantuomion. Neljänneksi hullunkurisin laki on Yhdysvaltojen tukikohtana toimivalla Guamilla. Siellä neitsyet eivät nimittäin saa mennä naimisiin, joten saarella on miehiä, jotka ”vievät” ammatikseen nuoren tyttöjen neitsyyksiä ja saavat siitä palkkaa. Viidentenä listalla on laki, jonka mukaan Hong Kongissa nainen saa surmata uskottomuuteen syyllistyneen miehensä, kunhan tekee sen paljain käsin. Miehen naisystävän saa kuitenkin surmata parhaaksi katsomallaan tavalla.

Kymmenen sekopäisimmän lain joukkoon kuuluu myös muiden muassa se, että Britannian Liverpoolissa akvaarioliikkeiden naismyyjät saavat työskennellä yläosattomissa. Calin alueella Kolumbiassa taas nainen saa harrastaa seksiä vain aviomiehensä kanssa, ja naisen äidin on oltava paikalla todistamassa ensimmäistä kertaa. Lisäksi Bolivian Santa Cruzissa mies ei saa harrastaa seksiä äidin ja tyttären kanssa samaan aikaan. Libanonissa miehet taas saavat harrastaa seksiä naaraseläinten kanssa, mutta uroseläinten kanssa seksin harrastamisesta voi saada kuolemantuomion.