Pet Shop Boys : Mastered Remixes

Singlet · Stara.fi

Maailmanhistorian merkittävimpiin konemusiikin pioneereihin lukeutuva brittiduo Pet Shop Boys julkaisee nyt uusia versioita kappaleistaan. Tuoreella Mastered Remixes -julkaisulla kuullaan uudet versiot Together ja West End Girls -kappaleista. Lopputulos on hieman kaksijakoinen; sontaa ja kultaa.

Bändin uudelta Ultimate-levyltä peräisin olevan Together-kappaleen sijaan remix-singlelle olisi voinut valita jonkin hieman paremman kappaleen, sillä lopputulos ei ole Ultrabeatin ja Pepptalkin käsittelyssä kovinkaan kaksinen. Ensin mainittu on kuin halpaa Scooteria PSB-vokaaleilla ryyditettynä ja jälkimmäinenkin menee hard house -genreen sen kummemmin tyylittelemättä. Molemmat ovat ”yli siitä missä aita on matalin” tasoa ja olisivat voineet hyvin jäädä julkaisematta kokonaan.

Sen sijaan yhtyeen esikoissingle ja yksi konemusiikin suurimmista klassikoista, West End Girls, on nyt saanut mielenkiintoisen uuden kuosin mestarillisen Grumin käsittelyssä. Aiemmin upeita versioita muiden muassa Lady Gagan hiteistä työstäneen remiksaajan Grum Remix ja Grum Dub ovat molemmat mestarillisia teoksia. Erityisesti ensinmainittu tarjoaa klassikkoon upeasti päivitetyn näkemyksen, jossa alkuperäiselle annetaan kaikki kunnia, mutta johon lisätyt synamelodiat tekevät siitä todella toimivan päivityksen.

Pisteet 4/5