Rihanna oli levy-yhtiön tuote: ”Se oli epäreilua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisin maailman suosituimpiin naistähtiin lukeutuva r&b-artisti Rihanna oli musiikkialalle tullessaan todellinen keltanokka, jonka elämää, musiikkia ja imagoa taustavoimat ja levy-yhtiö ohjailivat. Tuleva supertähti joutui tekemään kaksi ensimmäistä levyään muiden käskyvallassa. – Minulla oli naurettava aikataulu. Se oli epäreilua, mutta jatkoin silti. Keskityin siihen, että sain ihmiset arvostamaan minua artistina ja saadakseni jalanjälkeni musiikkialalle, Rihanna kertoo GQ-lehden brittiversiossa.

Kiireen sijaan Rihannaa kismitti erityisesti se, että hänellä ei ollut valtaa omaan tyyliinsä ja musiikkiinsa. Lopulta hän ymmärsi kuitenkin, että hänen oli tehtävä radikaali suunnanmuutos. Sellainen tapahtui viimein kolmannen albumin kohdalla.

– Minulla ei ollut edes 75 prosentin valtaa omaan imagooni ja musiikkiini. Sanoin, että kukaan ei huomaisi minua jos minusta annetaan kuva täydellisenä. Minulla oli vaaleat kiharat hiukset ja muuta joka kuului siihen formaattiin. En halunnut kuitenkaan olla kuin muut artistit, vaan jotain aivan muuta. Ainoa keino siihen oli ottaa ohjat omiin käsiini ja se toimi. Good Girl Gone Bad -levy oli käännekohta.