Kari Tapio 1945 – 2010

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimpien iskelmätähtien joukkoon vuosikymmenien ajan lukeutunut Kari Tapio menehtyi tiistai-iltana sairauskohtaukseen. Hän täytti kaksi viikkoa aiemmin 65 vuotta. Suonenjoella vuonna 1945 syntynyt laulajatähti teki erittäin menestyksekkään uran.

Kari ”Klabbi” Tapion, oikealta nimeltään Kari Tapani Jalkanen, tunnetuimpia hittejä ovat muiden muassa ikivihreät Laula kanssain, Viisitoista kesää ja Myrskyn jälkeen. Suosikkilaulaja jätti taakseen huiman määrän suomalaisen iskemämusiikin klassikoita. Hänen viimeiseksi jäänyt levynsä Vieras paratiisissa julkaistiin kuluvan vuoden toukokuussa ja se myi nopeasti kultaa. Euroviisukarsintoihin Kari Tapio osallistui vuonna 2008 kappaleella Valaise yö.

Häntä jäivät kaipaamaan myös monet nuoremman yleisön edustajat.

Viimeisenä kesänään Kari Tapio onnistui nimittäin nousemaan vielä kerran nuoremmankin yleisön suosikiksi esiinnyttyään Seinäjoen Provinssirockissa. Kesäkuussa 2010 hänen Juna kulkee -kappaleensa nousi listaykköseksi, kun se saavutti yllättäen Suomen soitetuimman kappaleen tittelin. Menestyksen takana oli nettitempaus, jossa Spotifyn kuulivat kehottivat toisiaan kuuntelemaan kappaletta toistuvasti. Kari Tapio oli yksi suurimmista vielä elossa olleista iskelmätähdistä.