Laulajalegenda Kari Tapio on kuollut – menehtyi sairauskohtaukseen 65-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen suosikkilaulaja Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Tapani Jalkanen, on kuollut 65-vuotiaana. Suru-uutisesta ensimmäisenä kertoneen MTV3:n mukaan hän menehtyi tänään illansuussa sairauskohtaukseen.

Kari ”Klabbi” Tapion, oikealta nimeltään Kari Tapani Jalkanen, tunnetuimpia hittejä ovat muiden muassa ikivihreät Laula kanssain, Viisitoista kesää ja Myrskyn jälkeen. Suosikkilaulaja jätti taakseen huiman määrän suomalaisen iskemämusiikin klassikoita. Hänen viimeiseksi jäänyt levynsä Vieras paratiisissa julkaistiin kuluvan vuoden toukokuussa ja se myi nopeasti kultaa. Euroviisukarsintoihin Kari Tapio osallistui vuonna 2008 kappaleella Valaise yö.

Häntä jäivät kaipaamaan myös monet nuoremman yleisön edustajat.

Viimeisenä kesänään Kari Tapio onnistui nimittäin nousemaan vielä kerran nuoremmankin yleisön suosikiksi esiinnyttyään Seinäjoen Provinssirockissa. Kesäkuussa 2010 hänen Juna kulkee -kappaleensa nousi listaykköseksi, kun se saavutti yllättäen Suomen soitetuimman kappaleen tittelin. Menestyksen takana oli nettitempaus, jossa Spotifyn kuulivat kehottivat toisiaan kuuntelemaan kappaletta toistuvasti. Kari Tapio oli yksi suurimmista vielä elossa olleista iskelmätähdistä.