Megayhtye Toto konsertoi Riihimäellä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen Toto-yhtye saapuu konsertoimaan Suomeen jälleen ensi kesänä. Yli 30 miljoonaa levyä myyneen yhtyeen konsertti järjestetään Riihimäki Rockin yhteydessä.

Tapahtuman järjestäjien mukaan Toto esiintyy Riihimäellä Tehtaankadun messupuistossa Riihimäki Rockin yhteydessä järjestettävässä konsertissa sunnuntaina 3. heinäkuuta. Yhtyeen Euroopan kiertue starttaa kesäkuussa ja Riihimäen konsertti tulee olemaan yhtyeen ainoa Suomen esiintyminen kyseisellä kiertueella.

Toto lopetti toimintansa vuonna 1998, mutta toteutti 2010 lyhyen kiertueen jonka veikattiin olevan yhtyeen jäähyväiset konserttilavoille. Tällä kiertueella yhtye esiintyi myös Pori Jazzilla jossa 18.000 hengen yleisö todisti yhden maailman tunnetuimman rock-yhtyeen ammattitaidon ja keikkakunnon. Yhtyeen tunnetuimpia klassikkokappaleita ovat muiden muassa Africa, Rosanna ja Hold The Line.

Riihimäen konsertissa yhtye esiintyy jo tutussa kokoonpanossaan. Alkuperäisistä jäsenistä mukana ovat Steve Lukather, David Paich sekä Steve Porcado. Muut jäsenet ovat jo 90-luvun alussa yhtyeessä vaikuttaneet Simon Philips ja Joseph Williams. Vierailevana basistina toimii Nathan East, joka esiintyi yhtyeen mukana myös Pori Jazzilla.