Hittiartisti tuomittiin pedofiliasta 7 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosina valtavaa menestystä discomusiikin rintamalla ja musiikkilistoilla niittäneen KC and The Sunshine Band -yhtyeen perustajajäsen Richard R. Finch on tuomittu seitsemäksi vuodeksi vankeuteen seksuaalirikoksista.

56-vuotiaalla artistille langetettiin Yhdysvalloissa maanantaina tuomio pikkupoikien seksuaalisista hyväksikäytöistä. Maineikkaassa discoyhtyeessä basistina toiminut Finch sai tuomion yhteensä yhdestätoista syytekohdasta. Yhteensä hänellä oli seitsemän alaikäistä uhria iältään 14 – 17 -vuotiaita.

Teot tapahtuivat tuomioistuimen mukaan viime vuoden heinäkuun ja kuluvan vuoden maaliskuun välisenä aikana Finchin kodissa Newarkissa, Ohiossa. Artisti pidätettiin maaliskuussa, kun hänen 17-vuotias uhrinsa kertoi poliisille tapauksesta. Oikeudessa Finch syytti tapauksista alkoholinkäyttöään.

KC and The Sunshine Band perustettiin Miamissa vuonna 1973. Yhtye yhdisti discomusiikkiin muiden muassa funkia ja julkaisi urallaan lukuisia suuria hittejä. Bändin tunnetumpia discoklassikoita ovat esimerkiksi That’s The Way (I Like It), Get Down Tonight, Please Don’t Go, Give It Up ja (Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty. Yhtyeen kappaleita on levytetty sittemmin myös lukuisten muiden artistien toimesta.