SuomiTV: Kari Tapio kuoli taksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

SuomiTV muuttaa tänään keskiviikkona illan ohjelmistoaan ja lähettää kello 20.05 alkaen Kari Tapion muistoksi –nimisen erikoisohjelman rakastetun iskelmätähden kunniaksi. Alun perin ohjelmistoon merkitty Kingit kotivideot jää pois.

Kanavan julkaisemien tietojen mukaan Kari Tapio kuoli sairauskohtaukseen taksissa matkalla kotiinsa Espoon Haukilahteen tiistai-iltana 7. joulukuuta. Hän oli syntynyt vuonna 1945 Suonenjoella. Kari Tapion viimeiseksi konsertiksi jäi sunnuntaina 5. joulukuuta Hämeenlinnan Verkatehtaalla pidetty esitys. Hänen oli määrä esiintyä tänään 8. joulukuuta Jyväskylän Paviljongissa.

Kari Tapion muistoksi –ohjelmassa nähdään Kari Tapion haastatteluja kuluneen vuoden varrelta sekä kuullaan hänen laulujaan. Ohjelman toimittaa Tomi Lindblom. Kari Tapion oli määrä esiintyä Fredin vieraana –ohjelmassa SuomiTV:ssä jouluna. Hänen kanssaan oli jo sovittu ohjelman nauhoituksesta tiistaina 21. joulukuuta.

Myöhään eilen sairauskohtaukseen menehtynyt iskelmälaulaja Kari Tapio suunnitteli tulevalle keväälle gospel-kiertuetta. SuomiTV:n tietojen mukaan kiertueen oli määrä kattaa maalis-huhtikuussa kaikkiaan 12 konserttipaikkaa ympäri Suomen. Kari Tapion gospel-kiertue olisi alkanut 26. maaliskuuta Lohjan Pyhän Laurin kirkosta ja päättynyt 12. huhtikuuta Leppävirran kirkkoon. Kiertueen lipunmyynnin oli määrä alkaa tulevana maanantaina.

Kari Tapiolla oli parhaillaan käynnissä lähes 40 konsertin mittainen Vieras paratiisissa -kiertue, joka alkoi lokakuun alussa Tampere-talosta. Tämän työteliään kiertueen oli määrä päättyä Varkauteen 19. joulukuuta. Kari Tapio julkaisi keväällä viimeiseksi jääneen albuminsa, Vieras paratiisissa, joka sisältää 16 ikivihreää laulua. Kari Tapion ura alkoi jo vuonna 1960. Hän teki yhä vuosittain noin 150 keikkaa vuodessa. Kari Tapion suosio pysyi vakaana vuodesta toiseen, ja menestyslevyt seurasivat toisiaan.