Aretha Franklin sairastui syöpään – vain vuosi elinaikaa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi laulajaksi aikoinaan valittu Aretha Franklin on tuttu muiden muassa klassikkokappaleistaan Think, I Never Loved a Man (The Way I Love You), Chain of Fools ja Say a Little Prayer. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen taitavimmista ja merkittävimmistä laulajista.

68-vuotias supertähti on ollut myös esikuvana monille muille artisteille. Esikuvalla on nyt valitettavasti edessään raskaita aikoja, sillä hänelle tehtiin muutama päivä sitten leikkaus, jonka syytä ei ole virallisesti kerrottu julkisuuteen. Lähde kuitenkin paljasti Detroitin WJBK Fox 2 -radioasemalle Franklinin sairastavan haimasyöpää ja että artistille on luvattu vain alle vuosi elinaikaa.

Kyseisen syövän parantumisprosentti on 5-10 prosenttia, joten ennuste ei ole miellyttävä Franklinille itselleen tai hänen läheisilleen. Franklin perui kaikki konserttinsa ensi toukokuuhun saakka ja tämä tehtiin hänen mukaansa lääketieteellisten syiden vuoksi. Poliitikko ja ihmisoikeusaktivisti Jesse Jackson vieraili sairaalassa katsomassa Arethaa ja hän kertoi oman mielipiteensä tilanteesta medialle.

– Aretha on tajuissaan ja hän pystyy kommunikoimaan. Hän myös kävelee päivittäin saliin portaita pitkin ja hän voi mielestäni kohtuullisen hyvin. Aretha on myös toiveikas ja kyseessä on vahvan uskon omaava nainen, Jackson kertoi eri medialähteille.

Aretha Franklin on syntynyt vuonna 1942 Tennesseessä. Nainen on tunnettu soul-, r&b – ja gospel-laulaja. Franklin teki hienon roolisuorituksen The Blues Brothers -elokuvassa vuonna 1980 ja vuonna 1998 hänet nähtiin elokuvan jatko-osassa The Blues Brothers 2000. Vuonna 1987 hän sai ensimmäisenä naispuolisena musiikin edustajana nimensä Rock and Roll Hall of Fameen. Franklin on voittanut urallaan 20 Grammy-palkintoa ja hänelle on kertynyt myös 20 listaykköstä Billboard top 100 -listassa. Tammikuussa 2009 Aretha Franklin esiintyi Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa.