Heinolan saunatragedia Pelastushelikopteri-ohjelmassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimaisen Jim-kanavan Pelastushelikopteri-realitysarjan kuvausryhmä oli mukana, kun viime kesäisen Heinolan MM-saunatragedian uhreja yritettiin auttaa viimeiseen asti. Nyt asiaan liittyviä tapahtumia nähdään myös tässä realitysarjassa.

Medi-Helin Vantaan yksikössä toimiva lääkäri Tom Silfvast sai elokuun 7. päivänä dramaattisen hätäpuhelun lääkärihelikopteriin. Heinolan löylynheiton MM-kisoissa oli tapahtunut onnettomuus ja kaksi kilpailijaa oli loukkaantunut vakavasti. Silfvast konsultoi tapahtuman ensiaputoimia puhelimitse, mutta joutui lopulta toteamaan, ettei toisen uhrin hyväksi ollut enää mitään tehtävissä.

Toinen potilaista oli eloton ja toisella oli pahoja palovammoja. Silfvast joutui kuitenkin toteamaan konsultaatiopuhelun aikana elottoman potilaan elvytysyritykset turhiksi ja potilaan menehtyneeksi. Kisassa kuoli venäläinen Vladimir Ladyzenskij. Lahtelainen Timo Kaukonen sai pahoja palovammoja. Kyseinen Pelastushelikopteri-sarjan jakso nähdään Jimillä torstaina 16. joulukuuta.