Historian pahin turvamoka – raivostunut väkijoukko Prinssi Charlesin kimppuun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittikuninkaallisten turvatoimet ovat olleet tunnetusti kautta aikojen erittäin tiukat, ja viime aikoina niitä on raporttien mukaan kiristetty entisestään opiskelijoiden lukukausimaksujen takia nousseiden mielenosoitusten takia.

Nyt Prinssi Charlesin kohdalla on kuitenkin sattunut historiallisen paha virhe kuninkaallisten turvatoimissa. Prinssi Charles ja Camilla Parker-Bowles olivat torstaina illalla matkalla Lontoon Paladiumiin, kun raivostunut väkijoukko hyökkäsi heitä kuljettaneen auton kimppuun. Rolls Royce -auto sekä sen sisällä istunut pariskunta kohtasivat yllättäen mielenosoittajia ja saivat kokea heidän raivonsa. Asiasta uutisoineen Entertainment Tonight -ohjelman mukaan Camilla kirkui autossa pelätessään henkensä puolesta.

Kukaan autossa olleista ei loukkaantunut, mutta tilanne oli raporttien mukaan erittäin uhkaava. Yleisön raivoa kuvaa hyvin se, että yksi auton ikkunoista hajosi kun siihen heitettiin maalipurkki. Viranomaiset ovat puolustelleet turvatoimia ja poliisi tutkii parhaillaan tapausta. Kriitikoiden mukaan poliisin olisi kuulunut huomata tilanteen vakavuus jo ennalta ja ohjata kuninkaallinen autosaattue toisaalle. Myös auton valinta oli täysin väärä, koska siinä ei ollut luodinkestäviä laseja ja panssarointia.