Simon Cowell paljasti seuraavan ohjelmaideansa

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Huippusuositun American Idol -sarjan entinen tuomari ja X Factor -formaatin luoja Simon Cowell palkittiin taannoin International Emmy Awards -palkintogaalassa erikoisella tunnuksella. Hänet palkittiin nimittäin työstään Fox Television -kanavalla, ja siitä että News Corporation -yhtymä ansaitsi hänen avullaan miljardeja dollareita.

Simon Cowell ei ole enää mukana tammikuussa käynnistyvässä American Idol -kisassa. BBC-kanavan haastattelema mies kertoi tulevaisuudensuunnitelmiensa olevan hiukan erilaisia kuin mitä häneltä odotetaan. Hänellä on nimittäin mielessä jotain uutta televisiokansalle, eikä kyseessä ole kykykilpailu.

– Haluaisin briteille oman albumilistaohjelman televisioon. Se tarkoittaa sitä, että viikottain listattaisiin parhaimmat levyt ja tuotantoa saisi kuunnella television välityksellä. Halpaa tällaisen ohjelman teko ei ole, mutta uskoisin kysynnän olevan suurta. Ihmiset ovat kiinnostuneita musiikista, joten markkinoilla olisi tilaa, Cowell pohti BBC:n haastattelussa.

Cowellin kuvailemia ohjelmia on esitetty televisiossa jo vuosikymmenien ajan. Viime vuosina ne ovat kuitenkin kokeneet ikävän sukupuuton, sillä Idolsin tyyliset ohjelmat ovat jyränneet perinteiset musiikkimakasiinit. Supertähden ajatus juurille palaamisesta onkin varsin odotettu.