Ruotsin Miljonääriäidit Suomen televisioon: ”Rahaa kuin roskaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimaisella Liv-kanavalla esitetty Miljonääriäidit Maria & Nina -realitysarja on aiheuttanut runsaasti epäilyjä todenperäisyydestään, sillä koko ohjelmasarjaa epäillään käsikirjoitetuksi fiktioksi. Kohusarjan päätyttyä tilalle saadaan länsinaapurin versio Miljonääriäideistä.

Ruotsin miljonääriäidit -realitysarjassa seurataan kolmen rahassa kylpevän ruotsalaisen kotiäidin elämää Kalifornian kukkuloilla. Ohjelma nähdään Liv-kanavalla 5. tammikuuta alkaen. Suomen Miljonääriäideistä ruotsalaisversio eroaa siinä, että nyt neitokaisilla on oikeasti rahaa, sillä mukana on muiden muassa maailman tunnetuimpiin laulajatähtiin lukeutuvan Paul Ankan ruotsalaissyntyinen vaimo Anna.

Ruotsin miljonääriäitejä yhdistää ruotsalaisuuden ja pitkän vaalean tukan lisäksi amerikkalaiset aviomiehet, joilla ei ole penneistä pulaa. Sarjassa seurataan rikkaiden kotiäitien arkea omanlaisine ongelmineen. Sarja esitettiin Ruotsin TV3:lla syksyllä 2009, ja sen ensimmäinen jakso keräsi noin 600.000 katsojaa. Sarjan toinen jakso teki Ruotsin katsojaennätyksen yli miljoonapäisellä yleisöllä. Aiemmin moisiin lukuihin Ruotsissa ollaan päästy vuonna 2000.

Ruotsin miljonääriäidit ensimmäisellä tuotantokaudella:

Anna AnkaPuolalaissyntyinen Anna Åberg adoptoitiin Ruotsiin 3-vuotiaana. Vuonna 1994 Anna muutti Yhdysvaltoihin aloittaakseen mallin uran. Kuusi vuotta myöhemmin Anna sai pestin legendaarisen Paul Ankan personal trainerina. Pian Annan ja Paulin välillä syttyi romanssi ja häitä tanssittiin vuonna 2008. Pariskunnalla on kaksi lasta, Ethan ja Elli. Anna kertoo nykyisen kotirouvan elämänsä olevan kokopäivätyötä.

Maria MontazamiMaria matkusti Los Angelesiin vuonna 1987 tapaamaan vaihto-oppilasvuotta viettävää siskoaan. Maria viihtyi Kaliforniassa ja päätyi tarjoilijaksi paikalliseen ravintolaan. Pian Maria rakastui työpaikkansa omistajaan, ravintoloitsija Kamran Montazamiin. Nykyisin Kamran on menestyvä kiinteistövälittäjä Marian toimiessa kotiäitinä neljälle lapselleen. Maria luonnehtii itseään iloiseksi ja hauskaksi tyypiksi ja toivoo, että ohjelmasta välittyy hänen perheensä vankka työmoraali.

Agnes-Nicole WinterAgnes-Nicole on ruotsalainen näyttelijä ja kirjailija, joka muutti Yhdysvaltoihin 1980-luvun lopulla malliuran perässä. Agnes-Nicole on eronnut miehestään, ja etsii sarjassa uutta komistusta Millionaires Club -treffipalvelun kautta. Kahden lapsen yksinhuoltajalle jää arkikiireistä huolimatta aikaa työskennellä viihdebisneksessä: näyttelijän työn lisäksi hän pyörittää omaa Global Star Films -tuotantoyhtiötään.