Hollywood-legenda Blake Edwards kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin elokuvaohjaajiin aikoinaan lukeutunut Blake Edwards on kuollut 88-vuotiaana. Hän menehtyi varhain tänä aamuna keuhkokuumeeseen liittyneisiin komplikaatioihin. Ohjaajauransa lisäksi Edwards toimi myös monien elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoittajana ja tuottajana.

Oscar-palkittu tähti ohjasi menestyksekkäällä urallaan monia klassikoiden asemaan nousseita elokuvia, joista tunnetuimpia ovat Aamiainen Tiffanyllä ja Vaaleanpunainen pantteri. Ensinmainitun päätähtenä nähtiin aikoinaan Audrey Hepburn.

Oklahomassa vuonna 1922 syntynyt Blake Edwards muutti kolmivuotiaana perheineen Los Angelesiin. Siellä hän sai myöhemmin elokuvakipinän, joka ohjasi hänen koko loppuelämäänsä. Vuonna 1969 Edwards avioitui aikansa supertähden Julie Andrewsin kanssa ja pariskunta adoptoi kaksi vietnamilaissyntyistä lasta, Amyn ja Joanna Lyynnin. Lisäksi Edwadsilla on kaksi biologista lasta ensimmäisen vaimonsa Patrician kanssa. Andrews ja lapset olivat paikalla kun legenda nukkui pois.