Näin supertähdet vastustavat japanilaisten delfiiniteurastusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin nähtiin viimein eilen illalla kohuttu ja lukuisia arvostettuja palkintoja saanut dokumenttielokuva The Cove, joka paljasti japanilaisten salaa harjoittaman delfiinien teurastuksen. Paljastusten ansiosta näiden älykkäiden nisäkkäiden silmitön joukkoteurastus on saanut nimekkäitä vastustajia.

Suomalaisiakin liikuttaneessa Oscar-palkitussa dokumentissakin nähdään kuinka esimerkiksi Heroes-tähti Hayden Panettiere ryhtyi sanoista tekoihin ja matkusti paikan päälle asettaen itsensä vaaraan. Hän joutuikin lopulta pidätetyksi. Hayden ei ole kuitenkaan ainoa supertähti, joka on pöyristynyt saatuaan tietää japanilaisten puuhista.

{democracy:131}

Nyt nimekäs joukko Hollywood-tähtiä esittää videolla vetoomuksen delfiinien puolesta. Heidän mukaansa delfiinit kuuluvat mereen eivätkä vankeuteen, kuten Suomessa esimerkiksi Särkänniemen delfinaarioon. Mukana ovat muiden muassa Jennifer Aniston, Courteney Cox, Ben Stiller ja Robin Williams. Vetoomuksessa nähdään myös aitoja järkyttäviä kuvia The Cove -dokumentista. Katso video alta.

Lisätietoja verkossa:

www.savejapandolphins.org

www.takepart.com/thecove/

15 minuutin kooste dokumentista