Tähänkin iPad taipuu – suomalaisvideo puhuttaa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Viisi-yhtye on parhaillaan kiertueella, mutta bändi puhuttaa samaan aikaan myös ympäri maailmaa. Se nimittäin testasi miten iPad-laitteista saataisiin aikaan yhtye. Nyt julkaistulta videolta nähdään millainen lopputulos oli, kun esitettävänä oli Madonnan Material Girl -hitti. Suomalaisten video on puhuttanut jo nyt maailmalla.

– Tämä on todennäköisesti söpöin laulu, jonka olemme koskaan kuulleet esitettävän iPadeilla, iPad Creative -julkaisu hehkutti suomalaisvideota.

Kyseinen Madonnan kappale löytyy tästä tai artikkelin yltä. Sen lisäksi yhtyeen omassa Aikaisintaan sunnuntaina -kappaleessa kuullaan iPad-versioina niin vetopasuunoja, sähkökitaraa kuin haitariakin.

– Tämä oli tällainen yhden illan tempaus, pidettiin ystävien kanssa hauskaa. Emme ole vaihtamassa omaa instrumenttiamme eli ihmisääntä muuhun. Halusimme kuitenkin kokeilla miltä uusilla kosketuslaitteilla soittaminen tuntuu, Viisi-yhtye kertoo.

– A cappella on laulumusiikkia, jossa ei käytetä mitään – ei akustisia, sähköisiä, saatikka digitaalisia – soittimia laisinkaan. Jos a cappellaan yhdistetään iPad- säestys, niin onko tämä nyt sitten iCappellaa? yhtye pohtii.