Veijarit

Elokuvat · Stara.fi

Loppuvuoden odotetuimpiin kotimaisiin elokuviin lukeutuva Lauri Nurksen ohjaama Veijarit kertoo kahdesta kolmekymppisestä miehestä aikuisuuden kynnyksellä. Saku (Mikko Leppilampi) ja Ässä (Antti Luusuaniemi) ovat parhaat ystävykset, jotka viettävät vauhdikasta elämää Helsingin pintabaareissa ja railakkaissa jatkobileissä. Tulevaisuudesta ei kanneta huolta, sillä miehet elävät elämänsä parasta aikaa.

Naista kaatuu ja viina virtaa. Eräänä iltana Antti tapaa kuitenkin baarissa Annan (Pihla Viitala), joka kietoo miehen nopeasti pikkusormensa ympärille. Miesten ystävyys alkaa rakoilemaan, kun Ässän mieleen ei enää mahdu muuta kuin Anna, rakkaus ja parisuhde. Saku on mustasukkaiden ystävänsä uudesta elämästä, ja hän yrittää saada miestä kaikin keinoin palaamaan remellyksen pariin. Pari kertaa se onnistuukin, mutta seuraukset ovat huonoja.

Elokuvan tarina on hyvinkin tuttu suurimmalle osalle katsojista, sillä elokuva käsittelee aikaa jolloin ihminen joutuu tekemään päätöksen aikuisuuteen siirtymisestä. Päätähdet Mikko Leppilampi ja Antti Luusuaniemi ovat entisiä kämppiksiä myös tosielämässä, joten heidän kemiansa toimii upeasti. Molemmat ovat myös uskottavia rooleissaan. Parasta elokuvassa ovat kuitenkin baarikohtaukset sekä erittäin onnistunut ja osuva dialogi, joka saa katsojat nauramaan kerta toisensa jälkeen. Elokuvan huippukohdat liittyvätkin juuri dialogiin ja sen lukuisiin osuviin heittoihin.

Ohjauksesta erityisesti valokuvakollaasi ja tappelukohtaus toimivat, mutta myös kokonaisuus on pysynyt Nurksella hyvin hanskassa. Veijarit-elokuvan suurin ongelma on varsinaisessa tarinassa. Se on nimittäin jäänyt hieman tasapaksuksi ja itseään toistavaksi. Hahmot jäävät katsojalle etäiseksi, koska niihin tutustutaan vain pintaraapaisulla. Myös tarinan aikajanalla hypitään välillä pitkiäkin matkoja ilman selityksiä. Lennokas loppukohtaus näyttää visuaalisesti hyvältä, mutta tarinallisesti se ampuu yli. Kokonaisuus kääntyy tästä huolimatta selvästi positiivisen puolelle, sillä elokuvan äijäremellys tarjoaa monta herkullista ja hauskaa hetkeä.

Genre: KomediaOhjaaja: Lauri NurksePääosissa: Mikko Leppilampi, Antti Luusuaniemi, Malla Malmivaara, Pihla ViitalaEnsi-ilta: 25.12.2010Kesto: 1h 40 min

Pisteet 4/5