Vares: Pahan suudelma – arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Suomalaisen rikoselokuvan parhaimmistoa jo parin elokuvan ajan edustanut Vares tekee jälleen paluun valkokankaalle sarjan kolmannessa osassa. Vares: Pahan suudelma ei kuitenkaan kokonaisuutena onnistu lunastamaan edeltäjiensä varsin korkealle nostamia odotuksia.

Kesäiseen Turkuun sijoittuvassa elokuvassa yksityisetsivä Jussi Vares (Antti Reini) saa tehtäväkseen selvitellä nuoren tytön epäselvää surmaa, jonka tutkinnassa poliisi on törmännyt seinään. Juttu on selvittämättä, joten tytön äiti turvautuu yksityisetsivän apuun. Pian Vares ajautuu kuitenkin Lailan (Anu Sinisalo) kanssa vällyjen väliin ja sitä kautta odottamattoman syvälle surmajutun sekasotkuun. Vareksen ystävä Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) majoittaa kotonaan vankilasta juuri päässyttä rikollista (Mikko Nousiainen), ja häneltä alkaa pian tihkua mielenkiintoisia tietoja.

Elokuvan ehdoton valopilkku on Jasper Pääkkönen, joka tekee ilmiömäisen roolin sekavana pikkurikollisena. Myös Mikko Nousiainen onnistuu hienosti hieman vastaavassa roolissaan. Pääroolissa Vareksena nähtävä Antti Reini kärsii edeltäjänsä varjosta, mutta toimii pienen lämmittelyn jälkeen mukavasti. Vareksen rooli on tällä kertaa selvästi aikaisempaa boheemimpi aikaisemman äijämäisyyden kustannuksella.

Elokuva lähtee hitaasti käyntiin, mutta alkuasetelma jää sen rakentamiseen käytetystä ajasta huolimatta katsojalle epäselväksi. Turhan vaisuksi jäävä tarina onnistuu kuitenkin tarjoamaan katsojalle muutamia oikeasti yllättäviä käänteitä, eikä loppuratkaisukaan ole aivan ilmiselvä. Kokonaisuutena Vares: Pahan suudelma on elokuvallisen elämyksen sijaan kuin pidennetty versio television rikossarjan jaksosta. Se tarjoaa leppoisaa viihdettä, mutta ei elämyksiä.

Genre: Rikoselokuva, draamaOhjaaja: Anders EngströmPääosissa: Antti Reini, Eppu Salminen, Mikko Nousiainen, Matti Onnismaa, Jasper Pääkkönen, Mikko Leppilampi, Maria Järvenhelmi, Ilkka HeiskanenEnsi-ilta: 6.1.2011Kesto: 1h 30 min

Pisteet 3/5