Kirjoitusvirhe 3,2 miljoonan suomalaisen lompakossa – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ajokortti on ollut jo vuosikymmeniä yksi niistä virallisista asiakirjoista, jollainen lähes jokaisella suomalaisella on lompakossaan. Vuonna 2008 suomalaiset kotitaloudet ylittivät rajapyykin, jossa joka kolmannessa taloudessa oli vähintään kaksi autoa.

Taannoin Suomessakin siirryttiin EU-jäsenyyden myötä aikaisempaa pienempiin EU-ajokortteihin. Kortin yläosassa lukevan ”AJOKORTTI KÖRKORT” -tekstin alla kulkee sininen viiva, joka on todellisuudessa pienenpientä tekstiä. Viivassa edellä mainittu teksti toistuu lukuisia kertoja peräkkäin Suomeen liittyvän FIN-tunnisteen kanssa.

Kyseinen uudenmallinen ajokortti on nyt ollut tarkkasilmäisen kansalaisen tarkastelussa, ja samalla ajokortista on löydetty kirjoitusvirhe. Pienikokoisessa tekstissä lukee nimittäin eräässä kohdassa ”AJOKROTTIKÖRKORTFIN”. Ajokortti-sanaan on siten lipsahtanut kirjoitusvirhe, jolla voidaan pitää silmällä mahdollisia väärennöksiä.

Ajokortti Ajokrotti EU-ajokortti

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.