Suomalaisbändi ei maksa Rammsteinille mitään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään ympäri maailmaa on uutisoitu saksalaisen Rammstein-yhtyeen ja suomalaisen Apocalyptica-yhtyeen välisestä tavaramerkkikiistasta, jonka saksalainen tuomioistuin on nyt ratkaissut saksalaisten hyväksi. Oikeus tuomitsi suomalaiset maksamaan 45.000 euroa korvauksia yhtyeen tavaramerkin luvattomasta käytöstä.

Monissa julkaisuissa on kuitenkin esitetty virheellisesti, että maksajaksi olisi joutunut suomalaisyhtye Apocalyptica. Nämä tiedot ovat YleX-uutisten mukaan virheellisiä, sillä loukkauksesta joutui korvausvastuuseen bändin levy-yhtiö Sony Music. Radiokanavan mukaan bändit ovat edelleen hyvissä väleissä keskenään.

Kiista sai alkunsa, kun Rammstein-yhtyeen laulaja Till Lindeman oli vierailemassa Apocalyptican levyllä. Tämän jälkeen vuonna 2007 julkaistun Worlds Collide -levyn kannessa mainostettiin virheellisesti, että levyllä olisi vierailemassa Rammstein-yhtye. Näin ollen yhtyeen bändin tavaramerkkiä käytettiin markkinoinnissa luvattomasti.