Facebookin omistajat paljastettiin netissä – näin miljardit jakautuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin internetin yhteisöpalvelu Facebook on yli puolen miljardin käyttäjäkunnallaan samalla myös koko internetin suurin palvelu. Viime vuonna kaikesta Yhdysvaltojen verkkoliikenteestä 8,3 prosenttia liittyi tavalla tai toisella Facebookiin.

Äskettäin investointipankki Goldman Sachs osti siivun yhtiöstä, ja kauppahinnan perusteella Facebookin arvoksi määriteltiin huimat 50 miljardia dollaria. Yhtiö ei kuitenkaan ole ainakaan vielä pörssissä. Facebookin ei myöskään vielä tarvitse julkistaa taloustietojaan, koska sillä on alle 500 omistajaa. Omistajien määrä on kuitenkin nopeassa nousussa.

Facebookin omistussuhteista ollaan oltu julkisuudessa kovin hiljaa, eikä yhtiö ole halunnut niitä julkistaa. Nyt amerikkalainen tutkimusyhtiö LearnVest on kuitenkin selvittänyt Facebookin omistajuudet ja heidän osuutensa. Selvityksen mukaan suurimman osan yhtiöstä omistaa yhtiön henkilöstö, kun perustaja Mark Zuckerbergillä on 24 prosentin osuus. Muilla perustajajäsenillä on 5 – 6 prosentin osuudet kullakin. Katso tarkemmat tiedot alla olevasta graafista.