Hevisaurus-nimestä taistellaan kiivaasti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erittäin suosittu suomalainen lastenyhtye Hevisaurus on ajautunut rajuihin riitoihin. Kiistassa osapuolina on yhtyeen jäseniä, jotka ovat ajautuneet bändin sisäisiin riitoihin. Heidän lisäkseen sopassa on mukana myös levy-yhtiö Sony Music.

Asiasta kertoi tänään ensimmäisenä YLE Uutiset, joka ei kuitenkaan vielä kertonut tapauksesta tarkemmin.

Viihdelehti Staran selvitysten mukaan kiista koskee erityisesti Hevisaurus-yhtyeen nimen käyttöä tavaramerkkinä ja verkkotunnuksena. Yhtyeen taustalla toimiva Helsinki Pump Productions Oy on rekisteröinyt yhtyeen nimen tavaramerkiksi jo vuonna 2009. Rekisteröinti kattaa muiden muassa lehdet, vaatteet ja pelit. Yhtyeen tavaramerkki saa siitä huolimatta suojaa myös näiden luokkien ulkopuolella, koska se on rekisteröinnin lisäksi muodostunut valtavan menestyksen myötä yhtyeen laajalti tunnetuksi tavaramerkiksi.

Rekisteritiedot viittaavat siihen, että yhtyeen perustajajäsen Mirka Rantanen on riitaantunut yhtyeen muiden jäsenten ja levy-yhtiön kanssa. Hän on nimittäin hakenut jo 12. lokakuuta 2010 itselleen tavaramerkkiä kaikille yhtyeen hahmoille, joita ovat Herra Hevisaurus, Riffi Raffi, Muffi Puffi, Milli Pilli ja Komppi Momppi. Rekisteröintiä on haettu kuviomerkeiksi, eli hahmojen kuville. Staran saamien tietojen mukaan Rantasen hakemuksia on vastustettu kiivaasti ennakkoväitteillä heti niiden jättämisen jälkeen. Hakemusten käsittely on edelleen kesken Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Kiistaa käydään myös Hevisaurus-verkkotunnuksista, sillä yhtyeen virallisen Hevisaurus.fi -verkkotunnuksen ohelle ilmeisesti juuri Rantanen on rekisteröinyt Hevisaurus.net -verkkotunnuksen. Hänen nimensä mainitaan kyseisen sivuston etusivulla. Tämän verkkotunnuksen toiminta on nyt kuitenkin levy-yhtiön vaatimuksesta keskeytetty. Pelin likaisuudesta kertoo se, että Rantasen Wikipedia-sivulla Hevisaurus-yhtyeen viralliseksi verkkosivustoksi väitetään Rantasen rekisteröimää ja parhaillaan suljettua Hevisaurus.net -verkkotunnusta. Hevisaurus.com ohjautuu puolestaan yhtyeen viralliselle verkkosivustolle.