McDonald’siin pitää jatkossa pukeutua hyvin – ei verkkareissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tyylikkäimpien illallisravintoloiden ja vastaavien pukukoodi lienee suurimmalla osalla suomalaisia tiedossa, joten harvempi suuntaa niihin illastamaan verkkareissa tai muuten liian rennoissa vaatteissa. Sama pätee myös Britanniassa, jossa nyt yllättäen myös hampurilaisravintola on liittynyt samaan joukkoon.

Brittiläinen The Telegraph -lehti nimittäin uutisoi eilen, että Leylandissa sijaitseva McDonald’s on kieltäytynyt tarjoilemasta iltaseitsemän jälkeen ruokaa verkkariasuisille alle 18-vuotiaille asiakkailleen. Päätös on aiheuttanut hämmennystä, koska kyse on sekä kellonaikaan että asiakkaan ikään sidoksissa olevasta kiellosta. Asiasta kertoi lehdelle asiakas, joka joutui käymään kotona vaihtamassa vaatteet ennen kuin hänelle suostuttiin tarjoilemaan pari juustohampurilaista pikaruokalassa.

Johtaja Rachel Hilliker perusteli erikoista päätöstä sillä, että nuoret ovat aiheuttaneet ravintolassa viime viikkoina runsaasti häiriötä ja jopa joukkotappeluja. Lisäksi henkilökuntaa on uhkailtu puukotuksella. Poliisi oli neuvonut ravintolaa nollatoleranssiin, ja iltaisin voimassa olevan verkkarikiellon uskotaan auttavan asiaan. Ongelmia aiheuttaa kuitenkin se, että täysi-ikäinen verkkarikansa saa edelleen hampurilaisensa.