Pingviinitkin surevat poikastensa joukkokuolemaa – katso hämmentävät kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luontodokumenteista on voitu päätellä, että eläimetkin voivat tuntea syvää surua menetettyään poikasensa. Esimerkiksi elefantit ja gorillat ovat tästä malliesimerkkejä. Nyt myös pingviineistä on saatu hämmentävää kuvamateriaalia.

Parhaillaan maailmalla leviävät luontokuvaaja Daniel J. Coxin Etelänavalla ikuistamat harvinaislaatuiset valokuvat, joissa kymmenittäin pingviinejä nähdään suremassa kuolleita poikasiaan. Neljännesvuosisadan ajan luontoa kuvannut Cox oli itsekin ihmeissään moisesta näystä, kun pingviinit makasivat lumihangella ja osa niistä yritti edelleen paikallistaa poikasiaan.

– Näin kuningaspingviinit suremassa poikasiaan hyvin ihmismäiseen tapaan. Se oli sydäntäsärkevää. Ne näyttivät surevan vaellellessaan ympäriinsä yrittäessään paikallistaa poikasiaan, Cox kertoi.

Lopulta kuvaaja löysi jäätiköltä myös kuolleet poikaset. Niiden massakuolemalle ei ole vielä löytynyt selitystä, mutta sen epäillään liittyvän esimerkiksi ravinnon vähyyteen tai kylmään säähän.