Väitteet televisiotoimittajan ”joukkoraiskauksesta” suomalaislehtien keksimiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen tapauksesta, jossa amerikkalainen televisiotoimittaja joutui Egyptin mellakoissa seksuaalisen ahdistelun ja pahoinpitelyn uhriksi. Ikävä välikohtaus sattui, kun naistoimittaja Lara Logan eksyi kuvausryhmästään ja turvamiehistään väkijoukossa.

Lukuisat suomalaismediat kertoivat asiasta eilen virheellisesti väittäen, että kyseessä olisi ollut joukkoraiskaus. Mitään tällaista tietoa tai väitettä alkuperäinen lähde, eli CBS-kanavan tiedote, ei kuitenkaan sisältänyt. Myöskään muualla maailmassa tapausta ei väitetty raiskaukseksi. Brittilehti Daily Mail raportoi tänään Loganin tilanteesta ja vahvisti, että ainakaan tällä tietoa kyse ei ole raiskauksesta.

Lehti kertoo toimittajan päässeen sairaalasta ja haluavan palata mahdollisimman nopeasti takaisin töihin. Yhdysvallat on ilmoittanut yrittävänsä saattaa tekijät vastuuseen. Samalla lehti valottaa televisiotoimittajaan kohdistunutta rikosta ja paljastaa välikohtauksen kestäneen noin puolen tunnin ajan ennen kuin joukko naisia ja sotilaita sai pelastettua naisen. Kyse ei kuitenkaan ollut raiskauksesta.