Suomalaisvideo hämmentää – poliisi jäi alakynteen Helsingissä

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen YouTube-video on tänään noteerattu maailmalla. Kyseessä on vuoden 2009 elokuussa Helsingin Kauppatorilla kuvattu video, joka kuitenkin julkaistiin verkossa vasta viime viikolla. Videolla nähdään kuinka raamikas virolaismies ei suostu toimimaan poliisien käskyjen mukaisesti ja saa pian kyynelkaasusta.

Kaasu ei kuitenkaan vaikuta odotetulla tavalla, vaan mies ryhtyy riehumaan ja vaatimaan lakimiestä paikalle. Samalla hän saa poliisilta useita iskuja pampusta ja ehtii iskeä myös viranomaisten apuun tullutta sivullista muotilaatikolla. Lopulta mies saa iskettyä myös häntä kiinni ottamaan tullutta poliisia kasvoihin luudanvarresta katkaisemallaan kepillä.

Suositulla amerikkalaisella verkkosivustolla on tänään kommentoitu ”Kung Fu Fighting With Police in Finland” –videota ja ihmetelty sitä, että Suomen poliisilta tarvittiin peräti kuusi miestä luudalla aseistetun virolaisen taltuttamiseksi. Samainen video noteerataan toivottavasti oppimateriaalina Tampereen Poliisikoulussa. Tässäkin tapauksessa sähköase olisi todennäköisesti ollut paikallaan, mikäli sellainen olisi ollut mukana.