Myymälävarkauksien huippu – saalis 4 000 000 euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa kaikki on perinteisesti suurempaa, ja tämä vanha sanonta pitää tuoreimpien uutisten perusteella myös myymälävarkaudet. Oregonissa on nimittäin jäänyt kiinni pariskunta, jolle myymälävarkaudet olivat todellista bisnestä.

Poliisin mukaan pariskunta varasti nimittäin Safeway-liikkeistä useamman vuoden aikana yhteensä peräti neljän miljoonan euron edestä tuotteita. 52-vuotias Richard Remington ja 32-vuotias Angela Evans olivat viime viikon keskiviikkona vastaamassa tekosistaan oikeudessa. Asiakirjojen mukaan jättisumma koostui muiden muassa shampoosta, paristoista, DVD-levyistä ja jopa kaljuuntumisen ehkäisyyn tarkoitetusta voiteesta.

Safewayn henkilökunta ryhtyi epäilemään pariskuntaa viime vuoden marraskuussa, kun pari jäi kiinni näpistyksistä Portlandin myymälässä. Tarkemmissa tutkimuksissa etsivät tarkistivat lukuisten myymälöiden valvontakameroiden taltiointeja, ja niiden perusteella varkauksien määräksi täsmentyi lopulta 103 eri kertaa 57 päivänä. Parin toiminta-ajatuksena oli käydä päivän aikana varkaissa useammassa myymälässä ja varastaa ennakkoon päättämänsä tavarat.

Tutkinnan loppuvaiheessa etsivät asensivat pariskunnan autoon jäljityslaitteen, jonka avulla heidän liikkumistaan liikkeestä toiseen selvitettiin. Yhtiön laskelmien mukaan pariskunta sai varastettua vuodessa noin 350.000 euron arvosta tuotteita, ja varkaudet jatkuivat yli kymmenen vuoden ajan. Yhteensä varastetun omaisuuden arvoksi laskettiin noin neljä miljoonaa euroa. Oikeudenkäynti jatkuu 25. helmikuuta.