Facebook-elokuvasta tuli Oscar-pettymys – onko tässä syy?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin ympäri maailmaa kohistiin The Social Network -elokuvasta, joka kertoo maailman suurimmasta sosiaalisesta mediasta, Facebookista. Elokuva sai hyvin vaihtelevia kommentteja, mutta osa kriitikoista piti sitä lähes varmana Oscar-rohmuna. Toisin kuitenkin kävi.

Tänään viihdelehdissä on ihmetelty elokuvan huonoa menestystä Oscar-gaalassa, sillä esimerkiksi Golden Globe -gaalassa se sai ruhtinaallisen määrän pystejä. Eilen The Social Network oli ehdolla kahdeksassa kategoriassa, mutta se joutui tyytymään kolmeen palkintoon. Sekin on toki hieno saavutus, mutta ei kuitenkaan yltänyt monien odotuksiin.

Muiden muassa ABC News on tänään pohtinut julkisesti syitä Oscar-pettymykseen. Syytä on yritetty vierittää elokuvan saaman valtavan mediahuomion niskaan, sillä ennakkosuosikeilla on perinteisesti ollut huono menestys varsinaisessa gaalassa. Tätä mieltä oli Los Angeles Timesin mukaan myös yksi elokuvan tuottajista, Dana Brunetti, joka mukaan myös tuotantoyhtiö teki virheen haaliessaan elokuvalle kaiken mahdollisen näkyvyyden.