11-vuotias Supatra on maailman karvaisin pikkutyttö

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman väestöstä löytyy ihmisiä joka lähtöön, ja kaikki eivät luonnollisestikaan mahdu samaan muottiin. Joukossamme elää myös sankka joukko ihmisiä, joilla on joku ulkoinen poikkeavuus. Usein tällaisia ihmisiä syrjitään, mutta ainakin yksi heistä tuntuu nyt olevan varsin tyytyväinen kohtaloonsa.

Kyseessä on Bangkokissa asuva yksitoistavuotias koulutyttö Supatra Sasuphan, joka on nimetty maailman karvaisimmaksi tytöksi. Katso kuvat tästä ja tästä. Karvankasvu on esimerkiksi kasvoissa niin voimakasta, että hän joutuu kirjaimellisesti ”kampaamaan naamansa”, kuten vanhassa pilkassa todetaan. Lisäksi hänen äitinsä joutuu parturoimaan tyttärensä kasvot.

Supatra on saanut vähemmän mairittelevia lempinimiä, kuten ”apinanaama” ja ”susityttö”. Häntä on myös kiusattu koulussa, mutta nyt tilanne on muuttunut. Asiasta uutisoineen Telegraph-lehden mukaan Guinnessin ennätyskirjaan pääseminen lopetti Supatran koulukiusaamisen ja teki hänestä sen sijaan suositun julkkiksen. Ennätystyttö kertoikin nyt lehdelle olevansa erittäin onnellinen. Karvankasvu johtuu geneettisestä Ambrasin syndroomasta, jonka tiedetään olevan vain noin viidelläkymmenellä ihmisellä maailmassa.