Näin hankkiudut putkaan Saksassa – yksi kädenliike riittää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksalaiset suhtautuvat edelleen varsin pidättyväisesti Toisen maailmansodan aikaisiin tapahtumiin, eikä esimerkiksi natsisaksan tapahtumia ja symboleja ole soveliasta muistella julkisesti. Sama koskee myös turisteja, jotka syyllistyvät aika ajoin jopa tietämättään vakaviin ylilyönteihin.

Tuore esimerkki tällaisesta ylilyönnistä on kanadalainen turisti, joka päätti viime viikonloppuna esittää kädellään natsitervehdyksen Berliinin valtiopäivätalon edustalla. Tervehdys oli määrä taltioida ”hauskaksi” lomakuvaksi, mutta lomakuvan sijaan tuloksena olikin pidätys ja tuntikausien putkareissu.

30-vuotias quebeciläinen mies seisoi kuvaa varten valtiopäivätalon portailla käsi yläviistoon nostettuna. Samaan aikaan hänen tyttöystävänsä oli ottamassa valokuvaa miehestä. Poliisi saapui paikalle muutamassa sekunnissa, otti miehen kiinni ja pani hänet käsirautoihin. Lisäksi tyttöystävän digikamerasta takavarikoitiin muistikortti, jolle kuva oli tallennettu.

Putkaan kuljetettua miestä kuulusteltiin pitkään ja häntä odotti syyte tekosestaan, josta maksimituomio on puoli vuotta vankeutta. Turisti selvisi lopulta kuitenkin sakkorangaistuksella ja varoituksella. Asiasta uutisoineen Mirror-lehden mukaan sadat turistit tekevät vuosittain saman virheen. Natsitervehdystä pidetään maassa natsien symbolina, joiden esittäminen on nykyisin vakava rikos.