Annie Girardot on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskalainen näyttelijä Annie Girardot on kuollut. Hän menehtyi eilen 79-vuotiaana pariisilaisessa sairaalassa hävittyään pitkän taistelunsa Alzheimerin tautia vastaan. Kansainvälistä menestystäkin urallaan saanut tähti aloitti uransa jo 1950-luvulla teatterien lavoilta.

Sittemmin valkokankaalle elokuvan kulta-aikaan siirtynyt Annie Girardot teki läpimurtonsa esitettyään prostituoidun roolin Alain Delonin vastanäyttelijänä vuonna 1969 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Rocco and his Brothers. Elokuvan ohjasi Renato Salvatori, jonka kanssa Annie Girardot oli tuolloin jo naimisissa.

Yhteensä Girardot näytteli yli sadassa elokuvassa ja kymmenissä televisiosarjoissa. Hän sai pitkällä urallaan lukuisia elokuvamaailman palkintoja, mukana kaksi ”ranskalaista Oscaria”, eli Cesar-palkintoa. Näyttelijä paljasti vakavan sairautensa syyskuussa 2006 Paris Match -lehden haastattelussa.