Teinityttöjen Facebook-huijaus lähti käsistä – tuloksena massiivinen poliisioperaatio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on parhaimmillaan oivallinen välinen sosiaaliselle kanssakäymiselle verkossa, mutta palvelulla on myös kääntöpuolensa. Monet ovat langenneet Facebook-huijauksiin, mutta nyt lankaan ovat menneet myös poliisit ja tuhannet britit.

Kaksi Britannian Blackburnista kotoisin olevaa 15-vuotiasta teinityttöä aiheuttivat nimittäin massiivisen poliisioperaation, kun he tekaisivat itsemurhan yhteisöpalvelussa. Tytöt perustivat huijausprofiilin Joydon Rothwellin nimellä ja sen jälkeen ilmoittivat että ”poika” aikoo tehdä itsemurhan lääkkeillä ja viinalla.

Lisäksi he tekivät pojalle verkkoon tekaistun muistosivun. Daily Star -lehden mukaan tytöt halusivat itsemurhauhkauksella saada vain kävijöitä verkkosivulle. Näin kävikin, sillä nopeasti sivulla kävi kaksituhatta ihmistä kirjoittamassa muistoviestejään pojalle, jota ei ollut siis alunperinkään olemassa.

Pian koko kaupunki puhui mystisestä itsemurhasta, josta kukaan ei tuntunut tietävän enempää saati tuntenut uhria. Myös poliisit kiinnostuivat asiasta ja he järjestivät massiivisen operaation tyttöjen jäljittämiseksi. Nyt tytöt ovat jääneet kiinni ja joutuneet poliisin kuulusteluihin.