Naisten vakuutusmaksuihin valtava korotus: ”Terveen järjen takaisku!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan yhteisön tuomioistuin on tehnyt merkittävän päätöksen koskien vakuutusten hinnoittelua muiden muassa sukupuolen ja iän perusteella. Jatkossa miesten ja naisten tulee olla hinnoittelussa samalla viivalla, eikä vakuutusmaksuja voida sitoa sukupuoleen tai ikään.

Asiasta tänään uutisoinut brittilehti Daily Mail arvioi, että englantilaiset vakuutusyhtiöt joutuvat päätöksen vuoksi nostamaan esimerkiksi alle 26-vuotiaiden naisten autovakuutusmaksuja jopa 25 prosenttia, kun miesten autovakuutusten hinnat puolestaan laskevat noin kymmenellä prosentilla.

Nykyisin 22-vuotias brittinainen maksaa keskimäärin 1.682 punnan vakuutusmaksua, kun saman ikäinen mies joutuu maksamaan 2.750 puntaa. Tämä johtuu siitä, että tilastojen mukaan nuorella miehellä  on kymmenkertainen todennäköisyys joutua onnettomuuteen.

Sukupuolen lisäksi myöskään asiakkaan ikä ei saa jatkossa vaikuttaa vakuutuksen hinnoitteluun. Tähän saakka monet vakuutukset on hinnoiteltu eri ikäluokkien ja sukupuolien riskiarvioiden perusteella. Jatkossa se ei ole enää mahdollista. Euroopan yhteisön tuomioistuin teki nyt asiasssa päätöksensä, joka astuu voimaan 21. joulukuuta 2012. Britanniassa päätöstä on ehditty jo nimittää ”täydelliseksi hulluudeksi” ja ”terveen järjen takaiskuksi”.