Opettaja liimasi väärän tarran autoonsa – koulu antoi potkut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Irtosanomisen syy voi joskus olla hyvinkin pieni ainakin kun tarkastelussa on amerikkalaisen opettajattaren tapaus. Tarah Ausburn sai nimittäin potkut koulusta siksi että oli liimannut autoonsa vääränlaisen tarran.

Vanhempien ylisuojelevaisuuteen ja liialliseen lääkkeiden käyttöön kyllästynyt Ausburn päätti osoittaa mielipiteensä asiassa ja liimata Toyota Prius -autoonsa tarran, jossa kysyttiin ”Oletko lääkinnyt lastasi tänään?”. Mielenilmaus oli kuitenkin koulun johdolle liikaa. Hänen autossaan on tosin kuusikymmentä muutakin tarraa, mutta tuorein niistä meni liian pitkälle.

Viiden lapsen vanhemmat valittivat tarrasta nähtyään auton arizonalaisen koulun pihalla. Heidän mukaansa tarra vihjasi heidän käyttävän liikaa lääkkeitä lapsiinsa. Ensin opettajaa vaadittiin poistamaan tarra tai pysäköimään toisaalle, mutta hän kieltäytyi ja joutui lopulta irtisanotuksi.

Nyt asiasta on noussut suuri kohu sananvapauden perusteella ja opettaja on viemässä asian oikeuteen, TheSociallyAware.com -verkkosivusto kertoo. Tarah Ausburn kertoo ettei tuonut mielipidettään julki luokkahuoneessa, vaan ainoastaan autonsa kyljessä. Hän korostaa että kyseessä oli oman mielipiteen ilmoittaminen julkisesti.