Ellivuoren hotelli oli luksusta tähän verrattuna – 138 sairastui neljän tähden törkyhotellissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kohistiin viime viikolla Sastamalassa sijaitsevasta hotelli Ellivuoresta ja sen huoneiden huonosta kunnosta, kun erään pettyneen asiakkaan kuvaama video päätyi YouTubeen. Asiasta mainittiin lopulta myös televisiouutisissa. Brittituristit ovat kuitenkin kohdanneet vieläkin karmaisevamman hotellin, joka on nyt tullut kalliiksi matkanjärjestäjälle.

Capital Bay News uutisoi eilen, että Thomson-ketjuun kuuluva matkanjärjestäjä TUI UK on joutunut maksamaan yhteensä lähes 400.000 euron korvaukset asiakkailleen, jotka lennätettiin kesäkuussa 2006 lomailemaan Bulgarian Obzorissa sijaitsevaan Riu Miramar -hotelliin. Yhtiö sopi asian maanantaina, vain hetkeä ennen kuin sitä olisi käsitelty Birminghamin tuomioistuimessa.

– Olemme iloisia, että Thomson myönsi viimein vastuunsa, mutta heidän olisi pitänyt tehdä se jo vuosia sitten ja ottaa valituksemme vakavasti jo silloin kun tämä tapahtui, eräs matkustaja kommentoi lehdelle.

Asiakkaat olivat ostaneet majoituksen neljän tähden hotellissa, mutta hotellin pihalla olikin vastassa mutavelliä ja vastaanotossa hyppiviä sammakoita. Katso kuvat tästä. Suihkut ja wc-istuimet eivät toimineet lainkaan ja sähköä tuli vain ajoittain. Hotellin hygienia oli niin huono, että 138 matkustajaa sairastui ja osa heistä vakavasti. TUI UK:n matkaoppaat eivät ottaneet valituksia kuuleviin korviinsa ja sairaustapaukset kuitattiin auringonpistoksilla.

Sittemmin hotellin ongelmat on jo korjattu, ja se on saanut viime aikoina kävijöiltä varsin hyviä arvosteluja esimerkiksi hotellien laatua rankkaavassa Tripadvisor-yhteisöpalvelussa.