Popkaunotar esiintyi Gaddafin yksityiskeikalla – lahjoittaa nyt miljoonapalkkion pois

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu r&b-laulaja Nelly Furtado on levyttänyt tähän mennessä englanniksi ja espanjaksi. Kansainvälinen kaunotar oli vuonna 2007 otsikoissa vieraillessaan erittäin rahakkaalla keikalla Libyan johtaja Gaddafin luona Italiassa.

45 minuuttia kestäneestä esiintymisestä maksettiin Furtadolle peräti miljoona dollaria. Nyt kun Gaddafi ja kansa ottavat Libyassa yhteen ja maassa on sisällissota, on Nelly Furtado tullut katumapäälle keikkansa suhteen. Eilen hän ilmoitti Twitter-blogissaan lahjoittavansa koko keikkapalkkion hyväntekeväisyyteen.

Sukujuuriltaan portugalilainen tähti kertoi aiemmin kyllästyneensä englanninkielisten lyriikoiden kirjoittamiseen, koska sillä kielellä on hänen mukaansa vaikeampi saada aikaan intohimoisia sanoituksia. Neljätoistavuotiaana espanjaa ja portugalia oppinut laulaja päätti lopulta kirjoittaa koko Mi Plan -albuminsa espanjaksi.

Nelly Furtado nousi ensimmäisen kerran hittilistoille jo 2000-luvun alussa, mutta tuolloin megamenestys sai vielä odottaa. Muutama vuosi myöhemmin hän palasi musiikkimarkkinoille ja vuoden 2006 Loose-levy olikin sitten jo todellinen hittilevy. Timbalandin kanssa yhteistyössä tehdyltä levyltä lohkaistiin useita ykköshittejä. Heinäkuussa 2008 hän avioitui salaa ääniteknikko Demacio ”Demo” Castellon kanssa.